Wednesday 14 October 2009

Вишнятай кекс


Орц:

Дээд талын шажигнуур хэсэгт:

* 1+1/4 стакан гурил
* 1/2 стакан + 2 стакан сахар
* 1/4 амттаны халбага давс
* 90 гр масло

Кексэнд:

* 400 гр вишня (sour cherry)
* 1 стакан гурил
* 1 амны халбага давс
* 1/2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/4 амттаны халбага давс
* 115 гр масло, өрөөний темпратурт
* 1 стакан нунтаг сахар
* 2 ш том өндөг
* 1 амттаны халбага ваниллины охь

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 180 градуст халааж бэлтгэнэ. 23Х23 см хэвэнд 2 давхар тостой цаас дэвсэж бэлтгэнэ. Тостой цаасаа багахан маслоор маслодоод хуурай гурил жигд цацаж бэлтгэнэ.
  2. Шажигнууд хэсгийг бэлтгэхийн тулд орцны маслоо жижиглэн хэрчээд хөлдөөгчинд хийнэ. Роботонд гурил, сахар, давсаа холиод жижиглэн хэрчиж хөлдөөгчинд хөргөсөн маслоо нэмээд вандуйн ширхэг дайтай болтол роботоо богино богино хугацагаар (pulse) ажиллуулна. Робот байхгүй бол сэрээгээр (маслыг хайлуулахгүйн тулд) нийцүүлж болно. Ингэж бэлтгэсэн зуурмагаа хэрэглтэлээ хөргөгчинд хийж хадгална.
  3. Вишняныхаа үрийг авч цэвэрлэнэ. Нэг саванд гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа холино.
  4. Холигчны саванд маслоо нунтаг сахарын хамтаар хийж хөөсөрч цагаан болтол нь Ойролцоогоор холино. Өндгөө нэг нэгээр нь нэмэн нэмэх бүрдээ нийцтэл нь хутгана. эцэст ньваниллины охио нэмнэ.
  5. Нойтон орцон дэрээ гурилаа бага багаар нэмэх нэмэх бүрдээ нийцтэл нь хутгана.
  6. Зуурмагаа тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хийн жигд тараагаад дээр нь вишнягаа нэг эгнээ жигд тараан өрнө. Эцэст нь шажигнуур гурилаа жигд тараан цацаад халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн дээд талыг шаргалтаж болтол 40-45минут шарна.
  7. Кексээ хөргөөд 16 хуваан кремний хамтаар сервислэнэ.

No comments: