Monday 26 October 2009

Алим, зөгийн балтай скон (Аpple and Honey Scones)



Орц:

* 2 стакан гурил
* 1/4 амттаны халбага сахар
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/4 амттаны халбага сода
* 1 амттаны халбага нунтаг синнамон
* 1/4 амттаны халбага нунтаг натмег (nutmeg)
* 2/3 стакан wheat germ
* 1/3 стакан маргарин
* 1 1/4 стакан сайтар жижиглэн хэрчсэн алим
* 1/2 стакан 0.5% тослогтой сүү (skim milk)
* 1/4 стакан зөгийн бал
* давс (хүсвэл)

Дээр нь:

* 1 амны халбага хуурсан wheat germ
* 1/4 амттаны халбага нунтаг синнамон
* 1 амны халбага нунтаг сахар

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 190 градуст халаана. Томхон тавцанг багахан тосоор тослож бэлтгэнэ.
  2. Гурил, wheat germ, хөөлгөгч нунтаг, амтлагчууд, сода, давсаа холино. Маргаринаа жижиглэн хэрчээд нэмнэ. Нийцүүлэн хутгана.
  3. Өөр нэгэн саванд сүү, зөгийн бал, жижиглэн хэрчсэн алимаа холино. Хуурай шингэн орцоо холиод нийцүүлэн хутгана.
  4. Бэлэн болсон зуурмагаа багахан хуурай гурил цацаж бэлтгэсэн тавцан дээр гаргаад нийцтэлнь 5-6 удаа нухна.
  5. Ивлэж илдэхэд бэлэн болсон гурилаа 20 орчим см дугуй болгож илдээд жижиг саванд хийж нийцүүлэсэн сахар, синнамон, wheat germ-оо тараан цацна. Илдүүрээ 10 гурвалжин болгож хуваагаад тослож бэлтгэсэн тавцан дээр хооронд нь 1 см зайтай өрж байрлуулаад халааж бэлтгэсэн зууханд хийн шаргалттал нь 16-18 минут шарна.
Эх сурвалж

No comments: