Friday 30 October 2009

Апарагус, вандуйтай гоймон


Орц:

* 250 гр penne гоймон
* 2 амны халбага чидун жимсний тос (extra-virgin olive oil)
* 3 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* 450 гр апарагус (asparagus),2-2.5см урттай болгон хэрчиж бэлтгэсэн
* 2 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 2 стакан вандуй (shelled English peas)
* 1/4 стакан крем
* 2 амны халбага масло
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн sage
* 1/2 стакан үрсэн Parmigiano-Reggiano бяслаг, чимэглэхэд нэмэлт
* Давс
* хар перц


Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд ус буцалгаад давс нэмээд гоймонгоо чанана.
  2. Томхон хайруулын тавганд чидун жимсний тосоо хийж халаана. Сармис, аспарагусаа нэмээд зөөлөн гал дээр 3 орчим минут хуурна. Тунгалаг шөлөө нэмээд аспарагусаа болтол 5 орчим минут ширүүн гал дээр буцалгана.
  3. Вандуй, кремээ нэмээд өтгөртөл нь 3 орчим минут буцалгана. Болгоод шүүсэн гоймонгоо нэмээд халаана. Галдээрээс аваад масло, sage, тал стакан бяслагаа нэмж нийцүүлнэ. Давс, перцээр амтлаад таваглаад бяслагаар амтлаад сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: