Friday 23 October 2009

Ахи туна тартарэ


Oрц:

* 340 гр сайн чанарын туна (sashimi grade tuna steak), шоон хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн
* 1/2 стакан шоон хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн өргөст хэмх
* 1 ш авакадо, арилгаад, үрийг нь аваад шooн хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн
* 1/4 стакан жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино
* 1 1/2 амттаны халбага нунтаг улаан перц (red pepper flakes)
* 1 амны халбага хуурсан sesame үр
* 1 1/2 амттаны халбага лимоны шүүс
* 2 амттаны халбага гүнжидийн үрний тос (sesame тос)
* 1/2 стакан цуу

Бэлтгэх нь:
  1. Дунд зэргийн саванд туна, огурцы, авакадо, ногоон сонгино, улаан чинжүү, sesame үрээ холиод өөр нэгэн саванд хольсон лимоны шүүс, sesame тос, цуугаа нэмж зөөлөн хутган нийцүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн ахи тунагаа илүү том мөсөөр дүүргэсэн аяганд суулгаад хөргөгчинд хийн 15 орчим минут амраана.
  2. Амраасан ахи тунагаа сервислэх тавган дээрээ хэвлээд талх эсвэл кракертай сервислэнэ.
Зүүлт

* Sauvignon Blanc дарс, Ginger Champagne коктэйл, Cherry Limeade Iзэргээс нэгийг нь сонгон уувал тохиромжтой.

Эх сурвалж

No comments: