Sunday 18 October 2009

Зууханд шарсан пармежантай тахиа(Baked Chicken Parmesan)



Орц:

* Цацдаг тос эсвэл багахан ургамалын тос (Vegetable oil spray)
* 4 зүсэм хар талх (whole-wheat bread)
* 1/4 стакан нэмэх нь 2 амны халбага үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan cheese)
* 1 1/2 амны халбага сайтар жижиглэн хэрчсэн яншуй
* 1 1/2 амттаны халбага нунтаг улаан чинжүү (paprika)
* 3/4 амттаны халбага сармисны нунтаг
* 1/2 амттаны халбага хатаагаад нунтагласан ганга
* 1/2 стакан тосгүй buttermilk (nonfat эсвэл low-fat buttermilk)
* 6 ш ясгүй, арьсгүй тахианы цээжний цул мах

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 230 градуст халааж бэлтгэнэ. Дөрвөлжин, тахианы махаа нэг эгнээ өрөхөд багтахуйц, хэвийг багахан тосоор тослож бэлтгэнэ.
  2. Талхаа сайтар үйрүүлнэ. Хүсвэл элдэв робот хэрэглэж болно. Үйрүүлсэн талхан дээрээ бяслаг, яншуй, чинжүү, сармисны нунтаг, гангаа нэмээд нийцүүлнэ.
  3. Гүехэн саванд (тавганд) buttermilk-ээ хийнэ.
  4. Тахианы махаа угаагаад арчиж хатаагаад buttermilk-ндээ дүрнэ. Илүүдэл шингэнээс сэгсэрч салгаад талхны үйрмэгтэй бэлдмэлдээ дүрнэ. Сарзгар төмөр дээр талханд өнхрүүлсэн тахиагаа байрлуулаад цацдаг тосоор шүршэж өгнө.
  5. Талханд өнхрүүлээд тос шүршиж бэлтгэсэн тахиануудаа тослож бэлтгэсэн хэв рүү шилжүүлээд нэг талаарнь15 минутшараад, эргүүлэн нөгөө талаарнь 10 минут шараад таваглан ногоон салат эсвэл чанасан гоймонтой сервислэнэ.
эх сурвалж

No comments: