Tuesday 6 October 2009

Нимбэгний сүүмсээр амталсан үхрийн махтай гоймон (Beef and Noodles in Lemon Sauce)


Орц:

* 1 стакан гоймон (egg noodles)
* 2 амны халбага масло эсвэл маргарин
* 3/4 стакан жижиглэн хэрчсэн сонгино
* 650 гр үхрийн машиндсан мах
* 500гр мөөг, угаагаад хэрчсэн
* 3/4 стакан ус
* 2 ш өндөгний шар
* 3 амны халбага лимоны шүүс
* 2 амны халбага sherry

Бэлтгэх нь:
  1. Гоймонгоо халуунд тэсвэлтэй томхон аяганд хийгээд дээрээс нь буцламгай халуун ус нэмээд таглан 20 минут дэвтээнэ.
  2. Томхон хайруулын тавганд маслоо хийн хайлуулна. Сонгиноо нэмээд 5 орчим минут хуураад мөөг, махаа нэмээд хэсэг хуураад гоймонгоо нэмнэ. Галаа нэмэн дахин 5 орчим минут хуураад усаа нэмээд галаа зөөллөн, таглаад, 10 минут дахин хуурна.
  3. Жижиг аяганд өндөгний шар, лимоны шүүс, шеригээ холиод хуурганаасаа хэдэн халбагийг соусан дээрээ нэмж нийцүүлээд буцаан хайруулын таваг руугаа юүлж нийцтэл хутгаад халуунаар нь таваглан сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: