Friday 23 October 2009

Лаазалсан туна загасны котлет


Орц:

* 2 ш 80 гр-р лаазалсан туна загас, шүүсэн
* 1/2 стакан талхны үйрмэг
* 2 ш өндөг
* 1 ш жижиг сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1/2 стакан жижиглэн хэрсэн celery (дургүй эсвэл байхгүй бол хэрэглэхгүй байж болно)
* тал лимоны шүүс
* яншуй, жижиглэн хэрчсэн
* 1 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* хар перц
* давс

Бэлтгэх нь:
  1. Гүнзгий саванд туна, талхны үйрмэг, өндгөө хийн хутгана. Бусад орцоо нэмж нийцүүлнэ.
  2. Чидун жимсний тосоо хайруулын тавганд хийн халаана. Бэлтгэсэн шанзаа 4-8 хуваан бөөрөнхийлж котлет хийн халаасан хайруулын тавгандаа хийн 2 талыг нь шаргалттал шарна. Ингэж бэлтгэсэн котлетийг шарсан төмс эсвэл ногоон салаттай сервислэнэ.

No comments: