Tuesday 27 October 2009

Чидун жимсний тосонд дарсан хатаасан улаан лооль




Oрц:

* 16 ш улаан лооль
* 2 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 амттаны халбага нунтаг сахар
* 5 мөчир ганга (thyme)
* 4 хумс сармис
* 500 мл чидун жимсний тос
* томхон чимх далайн давс,хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 10-15 градуст халаана. Иртэй хутгаар улаан лоолиудаа таллан хуваагаад (жигд хатаахын тулд жигд хэрчих хэрэгтэй, хэмжээг нь харж байгаад 4 хуваасан ч болно.) тостой цаас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан дээр нэг эгнээ өрж байрлуулна.
  2. Нэг эгнээ өрсөн улаан лоолин дээрээ чидун жимсний тосноосоо жигд тараан асгаж өгнө. Дараа нь давс, хар перц,сахар дарааллаар амтлагчуудаа тараан цацаад халаасан зуухандаа хийн ихэнх чийгийг ууршитал ойролцоогоор 7 цаг байлгана.
  3. Бэлэн болсон улаан лоолио гаргаад, хөргөнө.
  4. Ариутгасан шилэнд багахан давс, перц, сармис, гангаа хийгээд хөргөсөн хатаасан улаан лоолио байрлуулна. Эцэст нь чидун жимсний тосоо нэмж таглаад хөргөгчинд хийнэ. Хөргөгчинд тосонд булхсан байдалтай 6 орчим сар хадгалж болно.
Эх сурвалж

No comments: