Monday 12 October 2009

Бяслаг, Basil-тэй скон (Cheese and Basil Scones)


Орц: (12 порц)

* 2 стакан нэмэх нь 1 амны халбага гурил
* 1/4 стакан үрсэн пармежан эсвэл Romano бяслаг
* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн basil, эсвэл 2 амттаны халбага хатаасан basil
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/2 амттаны халбага хүнсний сода
* 1/4 амттаны халбага хар перц
* 2/3 стакан бага тослогтой (1 хувь) buttermilk
* 3 амны халбага чидун жимсний тос (extra virgin olive oil)
* 1 амны халбага хутгасан өндөг (өндгийг хутгаад 1 амны халбагийг хэрэглэнэ.)

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 230 градуст халааж бэлтгэнэ. Тавцангаа багахан тосоор тослож бэлтгэнэ.
  2. 2 стакан гурил, бяслаг, basil, хөөлгөгч нунтаг, хүнсний сода, перцээ жижиг саванд холино.
  3. Тосоо buttermilk-тэйгээ холиод хуурай орцон дээрээ нэмж зуурна. Зуурмагаа 2 хуваагаад багахан хуурай гурил цацсан тавцан дээр тус бүрийг 3 удаа зөөлөн нийцүүлнэ.
  4. Зуурмагаа 12 тэнцүү хуваагаад алгаараа бөөрөнхийлөөд хавтгайлана.
  5. 1 амны халбага өндгөө багс ашиглан скон бүр дээр жигд тараан түрхээд тослож бэлтгэсэн тавцан дээр өрөн халааж бэлтгэсэн зууханд хийн 10-12 минут шарна. Шаргалтаж бэлэн болсон сконоо халуун бүлээнээр нь сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: