Monday, 11 June 2012

Сүүтэй тарт (Milk tart)


Орц:
* 50 гр масло
* 1,5 амны халбага сахар
* 1 ш жижгвэтэр өндөг
* 90 гр гурил (1/2 стаканаас жоохон илүү)
* 1 амны халбага овоолоостой эрдэнэшишийн цардуул
* 3 гр хөөлгөгч нунтаг
* чимх давс

* 500 мл сүү
* 25 гр масло
* 3 ш өндөг
* 4 амны халбага сахар
* 1 амны халбага гурил
* 1 амны халбага эрдэнэшишийн цардуул
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* чимх давс

Бэлтгэх нь:
  1. Өрөөний темпратурт дахь масло, нунтаг сахараа хөөсөрч нийцтэл нь хутгана. Өндгөө нэмээд нийцүүлнэ.
  2. Гурил, эрдэнэшишийн гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа шигшинэ. Шингэн орцоод дээрээ нэмээд зуурна.
  3. 25 см дугуй хэвийг маслодоод бэлтгэсэн гурилаа хуруунуудаа ашиглан нимгэлэн зулж өгнө. Зулж бэлтгэсэн сууриа сэрээгээр хэд хэд хатган цоолж өгнө.
  4. 200 градуст халаасан зууханд сууриа хийн болж шаргалттал нь 20 минут шарна.
  5. Сүү маслоо халаана. 1 бүтэн өндөг 2 өндөгний шар, нунтаг сахар, давс, гурил, эрдэнэшишийн гурилаа холиж шингэн зуурмаг бэлтгэнэ. Энэхүү зуурмаг руугаа хайлсан маслотой сүүгээ бага багаар нэмж нийцүүлээд зөөлөн гал дээр хутгангаа өтгөртөл нь буцалгана.
  6. Үлдсэн 2 өндөгний шараа ваниллинтай холин хөөсөртөл нь хутгаад бүлээсгэсэн дээрх бэлдмэл рүүгээ хөөсийг нь буулгалгүйгээр холиж нийцүүлнэ.
  7. Ингэж бэлтгэсэн сүүтэй бэлдмэлээ болгосон суурь руугаа хийгээд хүсвэл нунтаг синнамон цацаад хөргөгчинд хийн царцаагаад зүсч олгоно.
 South Afrıca жор

2 comments:

Anonymous said...

Snuu? .sinnamon gej yug heleed bgan Bol?.mgld haanaas avdag ve? Thanks ; )

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Яг монгол нэр нь шанц юм шиг байна лээ. Меркурид корица гээд жижиг цаасан ууттай зарагддаг.