Saturday 15 August 2009

Луувангийн нухаш (Сarrot Purée)



Орц:

* 3 ш дунд зэргийн хэмжээтэй лууван (ойролцоогоор 250гр), аригаад, уртааш нь 2 хуваан, тус бүрийг 1 см хэмжээтэй жижиглэн хэрчсэн
* 1 ш хумс жижиг сармис
* 1/3 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 1/4 амттаны халбага давс
* 2 амны халбага крем (heavy cream)
* 1 амттаны халбага масло

Бэлтгэх нь:
  1. Сармис, луувангаа давсаар амтлаад тахианы тунгалаг шөлөндөө хийн, лууванг болж зөөлөртөл, 12-14 минут буцалгана.
  2. Зөөлөрсөн луувангаа шөлний хамтаар роботонд хийгээд масло, кремээр амтлан нухшилна. Ингэж бэлтгэсэн луувангийн нухшийг хүүхдийн хоол, хоолны хачир болгоход тохиромжтой.

No comments: