Friday 14 August 2009

Үхрийн махан тэриаки (Beef Teriyaki)



Орц: (5 порц)

* 450 гр цул мах (sirloin steak)
* 1/4 стакан цуу
* 1/4 стакан хуурай шэри (dry sherry), цагаан дарс эсвэл тахианы тунгалаг шөл
* 1 амны халбага ургамалын тос
* 2 амттаны халбага үрсэн, шинэхэн цагаан гаа эсвэл 1/2 амттаны халбага нунтаг цагаан гаа
* 1 амттаны халбага сахар эсвэл сахар орлуулагч
* 1 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Махны өөхийг авч 2 см орчим куб болгон хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Хэрчсэн махаа багтахуйц томхон саванд хийгээд үлдсэн орцоо махан дээрээ нэмнэ. Таглаад хааяа хааяа хутган хамгийн багадаа 1 цаг амраана.
  3. Зуухныхаа ил гал хэсгийг ажиллуулаад (Broil) галаас 10 орчим см зайтай махнуудаа 5-6 минут шарна.5-6 минутын эцэст эргүүлэн харүүлаад шүүснээс нь дээгүүр нь асгаад нөгөө талыг нь болтол дахин 5-6 минут шарна.
Эх сурвалж

No comments: