Monday 17 August 2009

Ятууны элэгний нухаш



Орц:

* зүрх, элэг (3 ятуу шувууны), ойролцоогоор 50 гр
* мөн хэмжээний масло
* Багахан ганга (thyme) эсвэл rosemary навч
* давс, перц
* виски, брэнди, эсвэл шэри (sherry), вкусандаа тааруулан аль нэгнээс нь багахан

Бэлтгэх нь:
  1. Элэгний гадуурх нимгэн заарыг (membrane) авна. Хайруулын тавганд элэг, зүрхний дайтай масло хийж хайлуулна. Угааж хатаасан элэг, зүрхээ нэмээд амтлагч ногоонуудаа нэмнэ.
  2. 4-5 минут хуурсаны эцэст давс, перцээр амтлаад багахан (сонгосон) архиа нэмээд хэдэн секунд ууршуулна.
  3. Болсон элэг зүрхээ гаргаад жижиглэн хэрчээд (нухаш болтол машжижиглэн хэрчинэ.) тагкаатай шилэн саванд хийнэ. Дээрээс нь хайруулын тавганд үлдсэн маслоо нэмнэ. Масло шилэн саван дахь элэгний нухшыг бүтээж хүрэхгүй бол багахан масло хайлуулан нэмнэ.
  4. Хөргөөд идтэлээ хөргөгчинд хийж хадгална.

No comments: