Sunday 23 August 2009

Ризотто (Geoduck Risotto)



Ризотто нь Итали маягийн будаатай хуурга бөгөөд тахиа, сам хорхой, хясааны мах элдэв далайн бүтээгдэхүүн, лууван гээд олон олон төрлөөр бэлтгэгддэг. Ризотто хийж байх явцдаа 2-3 минут дутамд нэг хутгах нь бүх будааг жигд болгох үүднээс чухал гэнэ.

Орц:

* 1 ш geoduck, сайтар хэрчиж жижиглэсэн
* 1 1/2 стакан ризоттоны будаа (risotto rice)
* 6 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 1/3 стакан цагаан дарс
* 1/3 цагаан сонгино, жижиглэн хэрчсэн
* 4 хумс сармис
* 1/3 стакан үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan)
* 4 амны халбага чидун жимсны тос
* 3/4 стакан хайлуулсан масло
* 4 ш ногоон сонгино, жижиглэн хэрчсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Чидун жимсны тосоо халаагаад жижиглэн хэрчсэн цагаан сонгиноо нэмж тунгалаг болтол хуурна.
  2. 2 хумс сармисаа нэмээд 1 минут хуурна. Угааж цэвэрлэсн будаагаа нэмээд 3 орчим минут хуурна. Цагаан дарсаа нэмээд ууршталнь буцалгана.
  3. Тахианы тунгалаг шөлөө бага багаар нэмээд (2-3 минут дутамд 1 удаа хутгаж байх хэрэгтэй) будаагаа болтол нь хуурна.
  4. Өөр нэгэн саванд маслоо хайлуулна. Ногоон сонгиноо үлдсэн 2 сармисны хамтаар нэмээд 1 минут орчим хуурна. Эцэст нь geoduck махаа нэмээд махыг болж, зөөлөртөл 10 орчим минут хуурна.
  5. Будаагаа болохоор будаан дээрээ махаа нэмээд нийцүүлэн хутгана. Галаа багасгаад пармежан бяслагаа нэмж хутган хайлуулаад, таваглан сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: