Wednesday 12 August 2009

Кэшкүл (Keşkül)


Орц:

* 3.5 стакан сүү (750 мл)
* 120 гр сахар
* 25 гр нунтагласан алмонд
* 2 амны халбага (5 гр) кокос
* 35 гр будааны гурил (нунтагласан будаа)
* синнамон

Бэлтгэх нь:
  1. Сүү, синнамоноос бусад бүх орцоо холиод дунд зэргийн нэг саванд хийнэ. Сайтар хутгаж нийцүүлээд хүйтэн сүүгээ нэмнэ. Дунд зэргийн гал дээр тавиад байнга хутган буцалгана.
  2. Буцлангуут галаа багасгаад 3 минут орчим зөөлөн гал дээр буцалгана. Өтгөрч бэлэн болсон кэшкүлээ аягалаад хөргөөд дээр нь нунтаг синнамон цацаж чимэглээд сервислэнэ.

No comments: