Monday, 16 February 2009

Хойсин соусаар амталж шарсан хавирга


Орц:

* 1.5 кг хавирга, 10-12 см болгон хувааж бэлтгэсэн (short ribs)
* давс
* хар
* 3 амны халбага ургамалын тос
* 10-12 хумс сармис, нухсан
* 2.5 см цагаан гаа, арилгаад, 4 хувааж бэлтгэсэн
* 1.5 стакан ale ( Bass байвал сайн)
* 3 амны халбага будааны цуу (rice wine vinegar)
* 1 стакан хойшин соус (hoisin sauce)

Бэлтгэх нь:
  1. Хавиргуудаа давс перцээр амтлана. Ургамалын тосоо ширмэн тогоонд хийж халаагаад амталж бэлтгэсэн хавиргаа нэмэн тал бүрийг нь борлуулна. Шаргалтаж бэлэн болсон хавиргануудаа гаргаад 2-3 амны халбага тос үлдээн илүүдэл тосыг асгана.
  2. Тосоо (үлдээсэн тосоо) халаагаад сармис, цагаан гаагаа нэмээд 3 орчим минут зөөлөн гал дээр хуурна. Хавиргаа нэмнэ. Пиво, будааны цуугаа нэмээд нэг хутгаж нийцүүлээд таглан галаа зөөллөөд 2 цаг гучин минут зөөлөн гал дээр буцалгана.
  3. Зуухаа 150 градуст халааж бэлтгэнэ. Хавирган дээрээ хойшин соусаа нэмээд ширмэн тогооны хамтаар зуухандаа хийн (таглалгүйгээр) дахин 30 минут жигнэнэ. Ингэж бэлтгэсэн хавиргийг нухсан төмс, жигнэсэн ногооны хамтаар сервислэхэд тохиромжтой.
Эх сурвалж
зургийг

No comments: