Thursday, 19 February 2009

Гэрийн нөхцөлд Twix




Oрц: (16 ш 5x5 хэмжээтэй амттан)

Сууринд;

* 3/4 стакан (170 гр) масло, өрөөний темпратурт
* 1/4 стакан (50 гр) нунтаг цагаан сахар
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 1/2 стакан (210 гр) гурил
* 1/8 амттаны халбага давс (teaspoon)

Карамель;

* 396 гр Dulce de Leche

Шоколадан бүрхүүл;

* 170 гр шоколад (semi-sweet эсвэл bittersweet)
* 1 амттаны халбага масло

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 175 градуст халааж бэлтгэнэ. Хэрээсэн тавцангаа зуухны голд байрлуулна. 23x 23 см дөрвөлжин хэр тослож бэлтгэнэ.
  2. Сууринд орох масло, сахараа холигчоор хутган нийцүүлж цасан цагаан болгоно. Ваниллины охио нэмж нийцүүлнэ. Гурил давсаа нэмнэ. Нийцүүлж бэлтгэсэн зуурмагаа тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хийгээд тэгшилээд 2халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн шаргалттал нь 20 минут жигнэнэ.
  3. Сууриа хөргөх явцдаа карамелиэ (Dulce de Leche) бэлтгэнэ. Карамель маань бэлэн бол ууран дээр тавиж багахан халаана. Хөргөж бэлтгэсэн суурин дээрээ жигд тараан асгаад хөргөнө.
  4. Шоколадан бүрхүүлийн орцуудийг холиод мөн ууран дээр тавиж (шоколад болон масло хийсэн савнаасаа арай жижиг амтай саванд багахан ус хийгээд буцалгана. Дээр нь шоколадтай саваа тавиад ууранд нь хайлуулна.) хайлуулна. Карамель дээрээ асгаад жигд тараагаад хөргөөд, хурц хутгаад зүсээд таваглан сервислэнэ.
Эх сурвалж

2 comments:

user said...

hi hi hamgiin durtai candynii jor oruulsand bayarlalaaaa. say hiij uzsen chin yostoi goy boljiiin thanks

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

@ зүгээрээ Bon apetit