Monday, 23 February 2009

Хэвийн/ ул боов


Цагаан сар болж байгааг тохиолдуулаад өнгөрсөн жил мэдээлэл.мн-с олж тавьсан ул боовны жороо дахиад оруулчихлаа. Хийхэд гайгүй хялбар харагдаж байна. Гадаадад суудаг, ул боовонд дуртай хэн бүхэн туршаад үзнэ биз. Бүгдээрээ сайхан шинэлээрэй.

Орц:

* 1.2 литр буцалсан давстай ус
* 250 гр шар тос
* 250 гр элсэн чихэр
* 2.5кг гурил.

Бэлтгэх нь:
  1. 1.2 литр буцалсан давстай усанд 250 гр шар тос, 250 гр элсэн чихэр, 2.5кг гурил дарааллын дагуу орцуудаа нэмээд гурилаа зуурч, хэсэг амраана.
  2. Зуурмаг маань зүсэж үзэхэд цэврүүгүй байх хэрэгтэй. Тиймээс махны машинаар 2-3 дахин машиндвал сайн эвлэрнэ.
  3. Машиндаж эвлүүлсэн зуурмагнаасаа хэвэндээ тааруулж тасдаж аваад гараараа жигд даран нимгэлэн хэвлэж тостой цаас дэвссэн тавцан дээр тавиад 200-220 хэмд халаасанд зууханд хийн 20-25 минут жигнэнэ. Боовны хэв жижиг байх тусмаа сайн.
  4. Шарах шүүгээнээс гаргаад буцламгай тосонд хийж шаргалтуулаад шүүж авна.

No comments: