Орц:
* 4 зүсэм яргай загас, арисийг нь өвчөөд сэлүүрийг нь авсан (salmon)
* 2 амны халбага масло
* 4 ш төмс
* 1 ш улаан сонгино
* 1 ш шар перц
* 300 гр хулуу
* 200 гр давжаа улаан лооль
* тал стакан arugula
Бэлтгэх нь:
- Төмс, сонгиноо арилгаад хэрчинэ. Перцнийхээ үрийг аваад мөн хэрчиж бэлтгэнэ. Улаан лоолио угаагаад голоор нь 2 хуваана. Хулуугаа урт нарыхан хэрчиж бэлтгэнэ. Давстай усанд төмсөө хийн 5-6 минут буцалгана. Сонгино, хулуу, перцээ нэмнэ. 5-6 минут дахин буцалгана. Улаан лоолио, аругуланы хамтаар нэмнэ. Давс перцээр амтлана. Дахиж нэг буцалгаад ногоонуудаа гал дээрээс авч шүүнэ.
- Загасны махаа давс перцээр амтлана. Масло хийж хайлуулсан хайруулын тавганд загасаа хийгээд болтол нь (загасны том жижиг, зузаан нимгэнээс хамааран тал тус бүрийг ойролцоогоор 5-6 минут) шарна.
- Ногоогоо хуваан таваглаад дээрээс нь эсвэл хажууд нь загасаа тавин сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment