Tuesday, 17 February 2009

Ногоотой бэлтгэсэн яргай загас


Орц:

* 4 зүсэм яргай загас, арисийг нь өвчөөд сэлүүрийг нь авсан (salmon)
* 2 амны халбага масло
* 4 ш төмс
* 1 ш улаан сонгино
* 1 ш шар перц
* 300 гр хулуу
* 200 гр давжаа улаан лооль
* тал стакан arugula

Бэлтгэх нь:
  1. Төмс, сонгиноо арилгаад хэрчинэ. Перцнийхээ үрийг аваад мөн хэрчиж бэлтгэнэ. Улаан лоолио угаагаад голоор нь 2 хуваана. Хулуугаа урт нарыхан хэрчиж бэлтгэнэ. Давстай усанд төмсөө хийн 5-6 минут буцалгана. Сонгино, хулуу, перцээ нэмнэ. 5-6 минут дахин буцалгана. Улаан лоолио, аругуланы хамтаар нэмнэ. Давс перцээр амтлана. Дахиж нэг буцалгаад ногоонуудаа гал дээрээс авч шүүнэ.
  2. Загасны махаа давс перцээр амтлана. Масло хийж хайлуулсан хайруулын тавганд загасаа хийгээд болтол нь (загасны том жижиг, зузаан нимгэнээс хамааран тал тус бүрийг ойролцоогоор 5-6 минут) шарна.
  3. Ногоогоо хуваан таваглаад дээрээс нь эсвэл хажууд нь загасаа тавин сервислэнэ.

No comments: