Saturday 7 February 2009

Амталж шарсан давжаа байцаа (Brussels sprout)


Орц: (2-4 порц)

* 500 гр давжаа байцаа (Brussels sprout)
* 45 гр масло
* 1 лимоны шүүс
* 1/4 стакан крем
* 1/2 стакан тослогтой сүү (whole milk)
* 1/4 стакан ногооны тунгалаг шөл эсвэл ус
* давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Байцаануудаа угаагаад харалсан гаднах халисуудыг авч цэвэрлэнэ. Үндэсний хэсгийг бас багасган тайрна. Голоор нь 2 хуваагаад цэвэрхэн алчуур эсвэл салфеткан дээр тараан өрж тавиж хатаана.
  2. Таглаатай томхон хайруулын тавганд маслоо хийж хайлуулна. Хэрчиж бэлтгэсэн байцаануудаа нэмээд зүссэн талыг нь борлотол 3 орчим минут шарна.
  3. Галаа багасгаад крем, сүү, ногооны тунтагал шөлөө нэмээд давс хар перцээр амтлаад таглана. 10 орчим минут зөөлөн гал дээр таглаатай шарсан байцаагаа шүүж таваглаад хайруулын тавганд үлдсэн соусан дээр тал лимоны шүүсээ нэмнэ. Амсаж байгаад хүсвэл үлдсэн лимоны шүүсээ нэмж нийцүүлээд таваглаж бэлтгэсэн байцаан дээрээ асгаж сервислэнэ.

No comments: