Пармежантай, сармистай
Орц:
* 8 ш урт төмс (baking potatoes)
* 1 стакан хайлуулсан масло
* 3 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* давс
* перц
* 170 гр үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan cheese)
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 190 градуст халаана.
- Төмсөө арилгаад тавцан дээр байрлуулахад холбируулахгүйн тулд уртааш нь нимгэхэн зүсч бэлтгэнэ. Төмснийхөө 2 талд, уртааш нь 2 савх байрлуулна. Төмсөө 0.75 см зузаантай (савх хүртэл) хэрчинэ.
- Намхандуу саванд масло, оливийн тос, сармисаа холино. Зүсч бэлтгэсэн төмснүүдээ маслоны бэлдмэлд өнхрүүлээд тавцан дээрээ өрнө. Үлдсэн маслоний бэлдмэлээ жигд тараан асгаад давс, перцээр амтана.
- Төмсөө алтан шаргалтаж, болтол ойролцоогоор 1-1.5 цаг жигнэнэ. Бэлэн болсон төмсөн дээрээ пармежан бяслагаа тараан цацаад сервислэнэ.
Орц:
* 4 ш дунд зэргийн хэмжээтэй төмс
* 2 ш лимон, нимгэлэн хэрчсэн
* 60-85 гр гахайн мах (prosciutto)
* 4 хумс сармис
* давс
* перц
* чидун жимсний тос
Бэлтгэх нь:
- Төмсөө арилгаад тавцан дээр байрлуулахад холбируулахгүйн тулд уртааш нь нимгэхэн зүсч бэлтгэнэ. Төмснийхөө 2 талд, уртааш нь 2 савх байрлуулна. Төмсөө 1.25 см зузаантай (савх хүртэл) хэрчинэ.
- Завсар бүрт нэг зүсэм лимон, нэг зүсэм гахайн мах, нимгэн зүссэн сармис байрлуулаад давс перцээр амтлана. Бага зэрэг оливийн тос асгана. 205 градуст халаж бэлтгэсэн зууханд болтол нь ойролцоогоор 1 цаг орчим жигнэнэ.
No comments:
Post a Comment