Sunday, 29 March 2009

Баян хуур



Пармежантай, сармистай
Орц:

* 8 ш урт төмс (baking potatoes)
* 1 стакан хайлуулсан масло
* 3 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* давс
* перц
* 170 гр үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan cheese)

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 190 градуст халаана.
  2. Төмсөө арилгаад тавцан дээр байрлуулахад холбируулахгүйн тулд уртааш нь нимгэхэн зүсч бэлтгэнэ. Төмснийхөө 2 талд, уртааш нь 2 савх байрлуулна. Төмсөө 0.75 см зузаантай (савх хүртэл) хэрчинэ.
  3. Намхандуу саванд масло, оливийн тос, сармисаа холино. Зүсч бэлтгэсэн төмснүүдээ маслоны бэлдмэлд өнхрүүлээд тавцан дээрээ өрнө. Үлдсэн маслоний бэлдмэлээ жигд тараан асгаад давс, перцээр амтана.
  4. Төмсөө алтан шаргалтаж, болтол ойролцоогоор 1-1.5 цаг жигнэнэ. Бэлэн болсон төмсөн дээрээ пармежан бяслагаа тараан цацаад сервислэнэ.
Гахайн махтай, лимонтой

Орц:

* 4 ш дунд зэргийн хэмжээтэй төмс
* 2 ш лимон, нимгэлэн хэрчсэн
* 60-85 гр гахайн мах (prosciutto)
* 4 хумс сармис
* давс
* перц
* чидун жимсний тос

Бэлтгэх нь:
  1. Төмсөө арилгаад тавцан дээр байрлуулахад холбируулахгүйн тулд уртааш нь нимгэхэн зүсч бэлтгэнэ. Төмснийхөө 2 талд, уртааш нь 2 савх байрлуулна. Төмсөө 1.25 см зузаантай (савх хүртэл) хэрчинэ.
  2. Завсар бүрт нэг зүсэм лимон, нэг зүсэм гахайн мах, нимгэн зүссэн сармис байрлуулаад давс перцээр амтлана. Бага зэрэг оливийн тос асгана. 205 градуст халаж бэлтгэсэн зууханд болтол нь ойролцоогоор 1 цаг орчим жигнэнэ.
Эх сурвалж

No comments: