Орц:
* 3 амны халбага масло, өрөөний темпратурт
* 2 амны халбага + 1 амттаны халбага гич (Dijon mustard)
* 3 амттаны халбага хатаасан rosemary
* 1/2 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 2250 гр, хурганы (16 ш) хавирга, үзүүрийн махныг цэвэрлэж (crown of lamb) бэлтгэсэн
* 2 ш томхон улаан сонгино (shallots), хэрчсэн
* 1 стакан цагаан дарс, хуурай
* 3 амны халбага хэрчсэн гаа (fresh mint)
* 1/4 стакан тахианы тунгалаг шөл (chicken stock)
Бэлтгэх нь:
- Хэрээсэн төмрөө зуухныхаа голд байрлуулаад ууухаа 235 градуст халааж 15 минутын өмнөөс бэлтгэнэ.
- Масло, гич, шинэхэн rosemary-гаа холиж нийцүүлнэ. Давс, перцээр амтлана. Хурганы хувиргуудаа энэхүү бэлдмэлээр сайтар амтлаад, өөхөн талаар нь эргүүлээд утсаар уяад тавцан дээрээ байрлуулна. Ил гарсан ясуудыг түлэхгүйн тулд мөнгөн цаасаар ороож өгнө.
- 15 минутын турш 235 градуст халааж бэлтгэсэн зуухныхаа хэмийг багасгаад 175 гадуст тохируулна. Махтай тавцангаа хийгээд 40 орчим минут жигнэсэний эцэст махны термометр 60г зааж байх бөгөөд мах маань шүүрхийдүү (medium-rare) болсон байна. Махаа зуухнаасаа гаргаад сервислэх хавтгай таваг руугаа шилжүүлээд мөнгөн цаасаар битүү ороод 15 минут амраана. Энэ хооронд сүүмсээ бэлтгэнэ.
- 1 амны халбага маслоо зөөлөн гал дээр хайлуулна. Хэрчиж бэлтгэснээ сонгино, ½ амттаны халбага rosemary-гаа нэмээд сонгиныг зөөлөрч болтол 5 орчим минут хуурна.
- Хурганы махаа шарсан тавцанд үлдсэн илүүдэл тосыг асгана. Мөн савандаа дарсаа хийгээд халаана. Савны ёроолд наалдаж үлдсэн шүүсийг (morsel) хусаж хутган дарстай нийцүүлнэ.
- Буцалж буй дарсан дээрээ сонгиноо нэмж хутгаад танианы тунгалаг шөлөө нэмнэ. Үл ялиг өтгөрөөд ирэхээр ½ амттаны халбага гичээ (Dijon mustard) хэрчиж бэлтгэсэн гааны (mint) хамтаар нэмнэ. Давс перцээр амтлана.
- Ингэж бэлтгэсэн сүүмсээ хурганы махан титмэн дээрээ тараан асгаад сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment