Орц:
* 1 стакан maple сироп ("Dark amber" гэж хаягласан, pure maple syrup)
* 2 стакан (400 гр) сахар
* 1 стакан крем (heavy cream)
* 2 амны халбага эрдэнэшишийн сироп (light corn syrup)
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 стакан (125 гр) хушига эсвэл пикан, хуурсан
Бэлтгэх нь:
- 23х23см дөрвөлжин хэвийг тослож бэлтгэнэ.
- Жижгэвтэр саванд maple сироп, сахар, крем, эрдэнэшишийн сиропоо холино. Чихрийн термометр дүрээд термометрт 114 градус заатал халаана.
- Саваа гал дээрээс аваад чихрийн бэлдмэлээ өөр нэг төмөр эсвэл шилэн сав руу султгана. 43 градус болж хөртөл нь хэсэг хүлээнэ.
- 43 градус болж хөрсөн бэлдмэл дээрээ ваниллины охио нэмээд нийцүүлэн хутгана.
- Хушигаа нэмээд нийцүүлэн хутгаад, бэлдмэлээ тослож бэлтгэсэн дөрвөлжин хэв рүүгээ шилжүүлээд гараараа эсвэл модон хутгуураар алыг дээд ттэгшилж өгнө.
- Энэ чигээр нь хөргөөд, хэвнээс нь гаргаад, жижиглэн хэрчиж сервислэнэ. Хүсвэл бага зэрэг, хайлуулсан шоколаданд, дүрээд, хушигаар чимэглэн царцаагаад сервислэж болно.
* Заавал хушигаар чимэглэлгүй шоколадан бүрхүүлтэй чигээр нь бас сервислэж болно.
* Шоколадаар бүрэн хушигаар чимэх орцон дахь хушигийг дотор нь биш чимэглэхэд хэрэглэж бас болно.
Эх сурвалж
No comments:
Post a Comment