Friday 20 March 2009

Жиованнагийн Maple Creams (Giovanna's Maple Creams)



Орц:

* 1 стакан maple сироп ("Dark amber" гэж хаягласан, pure maple syrup)
* 2 стакан (400 гр) сахар
* 1 стакан крем (heavy cream)
* 2 амны халбага эрдэнэшишийн сироп (light corn syrup)
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 стакан (125 гр) хушига эсвэл пикан, хуурсан

Бэлтгэх нь:
  1. 23х23см дөрвөлжин хэвийг тослож бэлтгэнэ.
  2. Жижгэвтэр саванд maple сироп, сахар, крем, эрдэнэшишийн сиропоо холино. Чихрийн термометр дүрээд термометрт 114 градус заатал халаана.
  3. Саваа гал дээрээс аваад чихрийн бэлдмэлээ өөр нэг төмөр эсвэл шилэн сав руу султгана. 43 градус болж хөртөл нь хэсэг хүлээнэ.
  4. 43 градус болж хөрсөн бэлдмэл дээрээ ваниллины охио нэмээд нийцүүлэн хутгана.
  5. Хушигаа нэмээд нийцүүлэн хутгаад, бэлдмэлээ тослож бэлтгэсэн дөрвөлжин хэв рүүгээ шилжүүлээд гараараа эсвэл модон хутгуураар алыг дээд ттэгшилж өгнө.
  6. Энэ чигээр нь хөргөөд, хэвнээс нь гаргаад, жижиглэн хэрчиж сервислэнэ. Хүсвэл бага зэрэг, хайлуулсан шоколаданд, дүрээд, хушигаар чимэглэн царцаагаад сервислэж болно.
Зүүлт

* Заавал хушигаар чимэглэлгүй шоколадан бүрхүүлтэй чигээр нь бас сервислэж болно.
* Шоколадаар бүрэн хушигаар чимэх орцон дахь хушигийг дотор нь биш чимэглэхэд хэрэглэж бас болно.

Эх сурвалж

No comments: