Monday, 30 March 2009

Тандоори тахиа (Tandoori Chicken)




Орц:

* 4 ш арисгүй тахианы гуя
* 1/4 амттаны халбага нунтаг шафрон (saffron)
* 1 амны халбага буцалсан халуун ус
* 3/4 амттаны халбага давс (coarse salt)
* 1 амттаны халбага нунтаг cumin
* 1 амттаы халбага нунтаг coriander
* 1 амттаны халбага нунтаг синнамон (cinnamon)
* 1/2 амттаны халбага нунтаг улаан чинжүү (paprika)
* 1/2 амттаны халбага turmeric
* 1 - 1 1/2 амттаны халбага нунтаг чили (chili powder)
* нунтаг хар перц
* 1 стакан сүү эсвэл тараг
* 1 лаймны шүүс (lime)
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн цагаан гаа
* 2 амны халбага сармис, жижиглэн хэрчсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Шафроноо халуун усанд 5 орчим минут дэвтээнэ. Тахианы махаа хурц хутгаар 3-4 зүснэ.
  2. Бүх амтлагчаа холиод нэг уутанд хийнэ. Шафроноо усны хамтаар нэмнэ. Зүсч бэлтгэсэн тахиагаа нэмээд бүх газарт нь амтлагч хүргэх үүднээс эргүүлж тойруулана.
  3. Ууттай чигээр нь уутанд хийгээд 12-24 цаг хөргөгчинд амраана.
  4. Тахиагаа уутнаас нь гаргаад бага зэрэг тос хийж халаасан хайруулын тавганд хийн болж, шаргалттал нь шарна.

No comments: