Friday 13 March 2009

Англи Крем (Crème Аnglaise)


Орц:

* 250 мл сүү
* 250 мл крем
* 100 гр сахар
* 7 ш өндөгний шар
* 10 мл ваниллины охь

Бэлтгэх нь:
  1. Сүүгээ, крем, ваниллины охио 1 амны халбага сахартай холин гал дээр тавиад халаана, буцалгахгүй.
  2. Өндөгний шараа үлдсэн сахартайгаа хутгаж цасан цагаан, өтгөн болгоно.
  3. Халаасан сүүний бэлдмэлийнхээ 1/3-г бага багаар өндөгний бэлдмэл дээрээ нэмнэ. Халуун сүүг нэг дор ихээр нэмбэл өндөгний шар мааны болох аюултай тул аль болох бага багаар ажуухан нэмээрэй. Халуун сүүтэй холиж "дасгасан" өндөгний бэлдмэлээ үлдсэн сүүний бэлдмэл дээр нэмээд зөөлөн гал дээр тавиж нэг зүгт эргүүлэн хутгаж нийцүүлнэ.
  4. Соус маань өтгөрөхөөр, хутгаж буй халбаганыхаа хойно хуруугараа мөр гаргахад жим маань хаагдахгүй байх ёстой, гал дээрээс авч бүлээсгээд шүүгээд Англи Крем маань бэлэн боллоо.
Зүүлт

* Энэхүү соус ихэнх төрлийн амттан, хэрчиж бэлтгэсэн шинэхэн жимстэй цохицоно. Дангаар нь сервислэх нь бий.

No comments: