Sunday, 15 March 2009

Сам хорхойн brucchetta



Орц:

* 20 ш сам хорхой, 40/60 гр
* 2 ш ногоон перц
* 20 ш давжаа лооль
* 20 ш basil навч
* 8 хумс сармис
* 1 багц яншуй
* 1/2 лимоны шүүс, мөн хальс
* улаан перц
* давс
* нунтаг хар перц
* чидун жимсний тос
* 8 зүсэм талх (сервислэхэд)


Бэлтгэх нь:
  1. Сам хорхойнуудаа угаагаад арьс, судсийг авч цэвэрлэнэ. Сүүлийг авахгүй үлдээнэ.
  2. 4 хумс сармисаа нухаад бага зэрэг чидун жимсний тос, лимоны шүүс, давс, хар мөн улаан перцтэй холино. Угааж бэлтгэсэн сам хорхойгоо энэхүү бэлдмэлдээ хийгээд 30-60 минут байлгана.
  3. Ногоон чинжүүнийгээ үрийг аваад угаагаад, дөрвөлжилөн хэрчинэ. Давжаа лоолио угаагаад голоор нь 2 хуваана. Яншуйгаа хэрчиж бэлтгэнэ. Томхон саванд бага зэрэг чидун жимсний тос нэмж халаагаад чинжүүгээ хийнэ. Хэсэг хуураад basil, үлдсэн сармис, улаан лоолио нэмж хуурна.
  4. Сам хорхойгоо нэмээд нэг талыг 1, нөгөө талыг 1 минут хэмээн тооцоолж 2 орчим минут хуурна. Сам хорхойгоо болонгуут галаа унтраагаад хэрчиж бэлтгэсэн яншуйгаа нэмээд нийцүүлнэ. Сармистай шарж бэлтгэсэн талхан дээрээ сам хорхойнуудаа байрлуулаад соуснаасаа талх болон тавган дээрээ асгана. Үлдсэн тосыг талхнууд дээр тэнцүү хуваан асгаад, лимоны халисаа үрээд сервислэнэ.

No comments: