Thursday, 12 March 2009

Холландайз соус (Hollandaise sauce)



Орц:

* 4 ш өндгөний шар
* 1 амны халбага лимоны шүүс
* 115 гр масло, хайлуулсан
* чимх улаан перц (cayenne)
* чимх давс

Бэлтгэх нь:
  1. Өндөгний шар болон лимоныхоо шүүсийг төмөр (эсвэл шилэн) саванд хийн өтгөрч, хэмжээгээрээ 2 дахин их болтол нь хутгана.
  2. Өөр нэгэн буцалж буй устай саванд дээр өндөгний бэлдмэлтэй саваа байрлуулана. Байнга хутгангаа хайлуулсан маслоо бага багаар нэмнэ. Соус маань өтгөрөч, хэмжээгээрээ хоёр дахин ихсэх үед соусаа гал дээрээс аваад давс, перцээр амтлана. Соус тань хэт өтгөрсөн бол хэдэн дусал бүлээн усаар шингэлээд сервислэнэ.
Зүүлт

* Энэхүү соусыг бүлээнээр нь болгосон asparagus болон бусад ногоо, загас мөн Eggs Benedict-тэй сервислэнэ.

No comments: