Friday, 20 March 2009

Дупун котлет, нимбэгний сүүмстэй


Орц:

* 1 хайрцаг (450 гр) дупу (extra firm tofu)
* 1/4 стакан гурил
* 1/4 стакан пармежан бяслаг (хэрвээ та цагаан хоолтон бол nutritional yeast-р орлуулж болно.)
* 1 амттаны халбага давс
* нунтаг хар перц
* 3-4 амны халбага маргарин эсвэл масло
* 2 ш нимбэгний шүүс
* 1/2 стакан хуурай вермут (dry vermouth)
* давс
* пар перц
* лимоны үрсэн хальс (lemon zest)
* хэрчиж бэлтгэсэн яншуй

Бэлтгэх нь:
  1. Гурил, бяслаг, давс, перцээ холино. Дупугээ шүүснээс нь гаргаад 8 хувааж бэлтгэнэ. Гурилны бэлдмэлдээ өнхрүүлэн тал бүрийг бүрнэ.
  2. Маслоо хайлуулна. Дупугээ тал бүрийг нь 4-5 минут шарж алтан шаргал болгоно. Хэрэгтэй гэж үзмэл масло нэмж болно. Шарж бэлтгэсэн котлетуудаа гаргаад мөн саванд дарс, нимбэгний шүүсээ нэмнэ. Сүүмсээ давс перцээр амтлана.
  3. Сүүмс маань бага зэрэг өтгөрөхөөр котлетууд дээрээ тараан асгаад лимоны хальс, хэрчсэн яншуйгаар чимэглээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: