Орц:
* 1 амны халбага масло (хэвнүүдийг тослоход)
* нунтаг сахар (чимэглэхэд)
* 2 амттаны халбага какао
* 2 амны халбага эрдэнэшишийн цардуул
* 1/4 стаккан сахар, хуваасан
* 2 амны халбага масло
* 2 амны халбага талхны гурил
* 3/4 стакан сүү
* 4 ш өндөгний цагаан
* 4 ш өндөгний шар
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1/4 стакан шоколадны ликёр (chocolate liqueur)
* 2 амны халбага шоколад, хайлуулсан (semisweet chocolate chips), хүсвэл
* 1/2 стакан шинэхэнэ raspberries чимэглэхэд, хүсвэл
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 200 градуст халааж бэлтгэнэ. 4 халуунд тэсвэртэй хэв (ramekins) тослож бэлтгэнэ. Нунтаг сахар цацна. Хэрэглэх бол шоколад, расберригээ бэлэн болсон соуфлен дээрээ эсвэл хэвны ёроолд (сурприз маюгаар) хуваан байрлуулна.
- Какао, эрдэнэшишийн цардуул, 1 амны халбага сахар холино.
- Өөр нэгэн саванд гурил, маслоо холиод зуурмаг бэлтгэнэ. 1 ш өндөгний шараа багахан хутгаж холиод хутгаад халуунд тэсвэртэй саванд хийнэ.
- Сүүгээ халаана. Галаа унтраагаад масло, гурилны бэлдмэлээ сүүн дээрээ нэмж нийцүүлнэ. Хутгаж бэлтгэсэн өндөгний бэлдмэл дээрээ халуун сүүний бэлдмэлээ нэмнэ. Энэ зуур байнга хутгаж байх хэрэгтэй. Энэхүү бэлдмэлээ модон халбагаар хутгасаар буцалгана. 1 минут орчим буцалгаж бага зэрэг өтгөрүүлнэ.
- Гал дээрээс аваад үлдсэн өндөгний шар, ваниллины охь, ликёр, сахар-какао-эрдэнэшишийн цардуулын холимогоо нэмж нийцүүлнэ.
- Сервислэхээсээ 35 орчим минутын өмнө өндөгний цагаанаа цасан цагаан болтол нь хутгаад үлдсэн 3 амны халбага сахараа нэмнэ. Ингэж бэлтгэсэн өндөгний цагааныхаа 1/3-г гурилны бэлдммэл дээрээ нэмж нийцүүлээд үлдсэн цагаанаа нэмж цагааны хөөсийг нураалгүйгээд хутгэж (Fold in) нийцүүлнэ.
- Ингэж бэлтгэсэн зуурмагаа тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хуваан хийгээд халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн болтол нь 20-25 минут жигнээд халуунаар нь сервислэнэ.
3 comments:
энэ бичлэгээ хийчихээд харсан чинь 2сард 2 сарын 14 хүртэл 14 бичлэг хийсэн байх юм :)
За бүгдээрэнд нь Валентиний өдрийн мэнд хүргье..
Bayarlalaa ..Anxaadaa bayariin mend xurgii..saixan bayarlaarai.. ;o)
чам ч гэсэн сайхан баярлаарай
Post a Comment