Wednesday, 18 March 2009

Шанзалж бэлтгэсэн сонгино (Soğan kebabı)




Орц:

* 1 кг дунд зэргийн хэмжээтэй сонгино
* 300 гр машиндсан мах (хониных байвал сайн)
* 1 амны халбага sour pomegranate molasses (Nar Ekşisi)
* 1/4 амттаны халбага хар перц
* 1/4 амттаны халбага улаан перц (red pepper flakes)
* 1 амттаны халбага давс
* 100 мл ус

Бэлтгэх нь:
  1. Татсан мах, sour pomegranate molasses, хар, улаан перц, давсаа холиж нийцүүлнэ.
  2. Сонгиныхоо 2 үзүүрыг аваад (болж өгвөл халисыг хуулахгүй байвал сайн) угаагаад голоор нь (гүйцэд биш, жоохон махан шанз хийх зай гаргах төдий) зүсч яраад амталж бэлтгэсэн махнаасаа жоохонг авч шанзлана.
  3. Дүүргэж бэлтгэсэн сонгинуудаа дээш нь харуулан тавцан дээр зайгүй өрнө. Тавцан руугаа (сонгинуудыхаа хажуугаар) 100 мл усаа хийгээд 275 градуст халаасан зууханд хийн болтол нь 45 орчим минут (сонгины том жижгээс хамааран шарах цаг өөрчлөгдөж болно) жигнэнэ.
Эх сурвалж

Зүүлт

* 250 градуст 1 цаг жигнэж болно.

1 comment:

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Халхын сайхан Монгол эрчүүддээ цэргийн баярын мэнд хүргье. Залуучуудаа сайхан баярлуулаарай бүсгүйчүүдээ.