орц;
* 1,5 амны халбага хуурай дрожж
* 3,5 стакан гурил+ хуурай гурил
* 2 амны халбага чидуны тос (олив)
* хагас стакан хэрчисэн чидун (ястай чидун хэрэглэж байгаа бол ясыг нь гаргасан байх хэрэгтэй)
* хагас стакан хушига
* 1+1/4 стакан халуун ус
* 1 амттаны халбага давс
* 1 амттаны халбага зөгийн бал (бaйхгүй бол оронд нь сахар хэрэглэж болно)
бэлтгэх нь;
- 3,5 стакан гурил, зөгийн бал (сахар), давс, дрожж, ус мөн тосоо нэг саванд хийн зуураад 10 минут амраана.
- Хушигаа нэмэн, нөгөө талаас зуурмагаа гаранд наалдахгуй болтол нь хуурай гурил нэмэн зуурна. Гурилаа эвлэтэл нь хэсэг нухна. Эвлэсэн гурилаа 1.5 - 2 цаг хэртэй амраана, хөөлгөнө.
- 2 хэртэй цагийн дараа чидунаа нэмэн гурилаа талхныхаа хэвэнд хийн 1 цаг хэртэй амараана.
- 175 градуст халаасан зуухандаа талхаа хийн 40 минут хэртэй жигнэнэ. Талхаа зууханд хийхээсээ өмнө талхан дээрээ хутгаар хагас см гүнзгий 2-3 зурвал талх маань илүү сайн жигнэгдэх болно.
No comments:
Post a Comment