орц;
* 1 стакан сүү
* 2 амны халбага масло
* 2 амны халбага сахар
* 1 стакан ус (өрөөний темпратурт)
* 2 амттаны халбага хуурай дрожж
* 2 амттаны халбага давс
* 4 стакан гурил (хэрэгтэй бол хагас стакан нэмж хийж болно)
* тос
бэлтгэх нь;
- Сүүгээ халаан масло сахараа нэмнэ. Сахараа хайлан мэдрэгдэхээ больсны дараа нэг стакан усаа нэмж бэлдмэлээ бүлээсэхийг хүлээнэ.
- Бүлээн болсон бэлдмэл дээрээ дрожжоо хэмнэ.
- Гурилаа бэлдмэл дээрээ бага багаа нэмж, нэмэх бүрдээ гурилаа хуурай гурилгүй болтол нь зуурна. Хэрэв хэрэгтэй гэж үзвэл 4 стакан гурилийн дараагаар хагас стакан гурил нэмж болно.
- Зуурмагаа тослоод таглаж амраахаар хөргөгчинд хийж нэг хонуулна.
- Дараагийн өдөр зуурмагаа гарган нухалгүйгээр хэлбэрт оруулаад тослосон листэн дээрээ тавиж 30 минут хэртэй хөөхийг нь хүлээнэ.
- Талхныхаа дээд талд өндөгний цагаан түрхээд 260 градуст халаасан зуухандаа (зуухандаа халуунд тэсвэртэй саванд хийсэн 1 стакан ус хийнэ) хийн 10 минут жигнээд зуухныхаа градусийг багасган 205 градуст 35 минут хэртэй дахин жигнэнэ.
No comments:
Post a Comment