Tuesday, 26 February 2008

Төмсний зутан шөл


Орц:

* 5 ширхэг дунд зэргийн хэмжээтэй төмс
* 2 ширхэг томхондуу сонгино
* 4-5 хумс сармис
* 5 стакан халуун ус
* 1 стакан сүү
* давс
* 2 амны халбага масло

Бэлтгэх нь;
  1. Төмсөө арилгаад аль болон жижиглэн хэрчиж (үрж бас болно), сонгиноо арилган жижиг жижиг хэрчээд арилгасан сармиснуудаа үрж бэлтгэнэ.
  2. Маслоо хайлуулан сонгино болон сармисаа хийж хэсэг хуурна. Төмсөө нэмж хэсэг хуураад усаа нэмж галаа багасгана.
  3. Төмсөө зөөлөртөл (бяцартал) зөөлөн гал дээр буцалгаад зуухнаасаа аван цахилгаан холигчоор (миксер ) ширхэггүй болтол нь холино.
  4. Буцаан гал дээрээ тавиад сүүгээ бага багаа нэмж дахин 5 минут хэртэй буцалгаад төмсний зутан шөл маань бэлэн боллоо. Шөлөө таваглаад хүсвэл дээр нь хэрчээд хатаасан талх нэмж болно.

No comments: