орц;
* 30гр нунтаг сахар
* 1 амттаны халбага давс
* 25гр дрожж
* 300гр гурил
* 25гр наран цэцгийн тос
* 1 ширхэг өндөг
* 90гр тараг
* 90гр ус+ 25гр ус
бэлтгэх нь;
- 90 гр ус+90гр тарагаа холин жаахан давс нэмээд сайтар сэгсэрнэ.
- Гурилаа хонхор саванд хийгээд дрожж, 1т бэлдсэн бэлдмэлээ хийгээд 5 минут хэртэй хүлээнэ.
- 5 минутын дараа бусад материалуудаа нэмээд зуурна.
- Хавтгай модоо (гампанз) сайтар гурилдаад зуурмагаа хуруу зузаантай тэгч өнцөгт хэлбэрт оруулаад дахин гурилдаж гурилнуудаа талхныхаа хэмжээтэй хуваана.
- Листээ гурилдаад 170 градуст халаасан зууханд хийж ойролцогоор 15-20 минут жигнэнэ.
No comments:
Post a Comment