Tuesday, 26 February 2008
Луувантай, хушигатай кекс (сүүгүй)
Орц;
* 2 ширxэг өндөг
* 1 стакан үрсэн лууван
* 1 стакан сахар
* 1 стакан наран цэцгийн тос
* 1 стакан хушига
* 2 стакан гурил
* 1 амны халбага нунтаг синнамон
* 1 амны халбага (10гр) хөөлгөгч нунтаг
* 1 жүржний хальс (үрсэн)
бэлтгэх нь:
1. Өндөг сахараа холиод хөөсөртөл нь сайтар хутгана. (өндөг өрөөний темпатурт байх ёстой.)
2. Дараа нь бүх орцоо бэлдмэл дээрээ нэмж зуурна. Зуурмаг маань бидний мэдэх кексний гурил шиг шингэн болохгүй.
3. Тослон бэлтгэсэн листэн дээрээ тавин 170 градуст халаасан зууханд хийн 45-55 минут жигнэнэ. Тавиад минутийн дараа кекс маань бэлэн болно амтархан зооглоорой.
Labels:
I'm loving it.,
tested recipes,
амттан,
Веган,
вежетериан,
кекс,
туршаад үзээрэй..,
Хялбар жор
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
havuclu kek geed bi eniig turshij uzsen yum bna. daanch ceviz (hushga) bgaagui bolhoor jaahan uchir dutagdaltai kek bolson. bas iim goy shar ongo avaagui :((
дажгүй л юм байна лээ, надаалав таалагдсан, минийх иймэрхүү шар, шаргал болсон. Луувангийн будагнаас (өнгөнөөс) шалтгаалдаг юм болов уу?
энэ кексийг туршилаа. Элдэв шингэнгүй болохоор нь их хатуу болно байх гэж бодсон чинь эсэргээрээ нурж унасан гоё кекс боллоо. Дараа заавал хийнээ...
@Anonymous сахар тос өндөг шингэн орц багатайн хувьд ч бага шүү. Туршиж үзсэн басс таалагдсанд таатай байна.
Post a Comment