Sunday, 10 May 2009

Ваниллинтай зайрмаг



Орц: (ойролцоогоор 1 л зайрмаг)

* 250 мл сүү
* 3/4 стакан сахар
* 2 стакан крем
* 1 ш ваниллины үр (vanilla pod)
* 5 ш өндөгний шар
* 3/4 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 чимх давс

Бэлтгэх нь:
  1. Сүү, сахар, давсаа нэг саванд хийгээд халаана.
  2. Ваниллины үрээ голоор нь зүсээд үрийг хутганы үзүүрээр хамж аваад гэрийн хамтаар халааж буй сүүний бэлдмэлдээ нэмнэ. Бэлдмэлээ халангуут гал дээрээс аваад таглан 30-60 минут амраана (амтлана). Ваниллины үрний гэрийг гаргаж авна.
  3. Томхон саванд кремээ хийнэ. Дээр нь нарийн ширхэгтэй шүүлтүүр байрлуулна.
  4. Өөр нэгэн саванд өндөгнийхөө шарыг хийгээд сайтар хутгааад бүлээсгэсэн сүүн дээрээ байнга хутгангаа бага багаар нэмнэ. Холимогоо сүүний саванд буцаан хийн дунд зэргийн гал дээр тавиад модон халбагаар байнга хутган өтгөрүүлнэ.
  5. Өтгөрсөн өндөг сүүний бэлдмэлээ шүүж кремэн дээрээ нэмнэ. Ваниллины охио нэмээд мөстэй ус дүүргэсэн томхон саванд савтай нь суулгаад хөртөл нь хутгана. Хөрсөн бэлдмэлээ хөргөгчинд хийн 1 хонуулна.
  6. Маргааш нь зайрмагны машиныхаа зааврын дагуу бэлдмэлээ машиндаа хийгээд зайрмагаа бэлэн болохоор агаар оруулдаггүй саванд хийн хөлдөөгчинд хадгална.
Эх сурвалж

No comments: