Soft peak: өндөг, крем зэргийг хутгахаар өтгөрч хөөсөрдөг бөгөөд ингэж өтгөрсөн кремнээс хутгагчийг гаргах ирэхэд тодорхой хэмжээний хөөс дагалдан гарч ирдэг бөгөөд дээш нь харуулан барихад хутгагчинд наалдаж гарч ирсэн крем унаж байвал soft peak гэнэ. soft peak-г 30 орчим секунд хутгахад
stiff peak болдог. Хутгагчинд наалдаж гарч ирсэн хөөс нурж унахгүй байвал stiff peak болсон байна гэж үзнэ. Өндөгний цагаан, сахараар stiff peak үүсгэж хэлбэрт оруулаад меренг жигнэмэг (зефир) хийдэг.
No comments:
Post a Comment