Орц:
* 2.5 стакан гурил
* 1/4 стакан какао
* 1/4 амттаны халбага хүнсний сода
* 3/4 амттаны халбага давс
* 1/2 стакан кефир эсвэл сүү
* 1/2 стакан крем
* 200 гр Toblerone сүүтэй шоколад, жижиглэн хэрчсэн (эсвэл мөн хэмжээтэй хар шоколад)
* 125 гр масло + хэв тослох бага зэрэг масло
* 1 + 1/4 стакан сахар
* 4 ш өндөг + 1 өндөгнй цагаан
* 1 амттаны халбага ваниллны охь
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 170 градуст халаана. Bundt (2.5 л багтаамжтай, 25 см цэцгэн) хэвээ бага зэрэг маслоор тослож бэлтгэнэ.
- Томхон саванд гурил, какао, сода, давсаа шигшиж нийцүүлнэ.
- Кремээ дунд зэргйн хэмжээтэй саванд хийж буцалгана. Кремээ буцлангууут жижиглэн хэрчсэн шоколадан дээрээ нэмж шоколадаа байнга хутган хайлуулна.
- Шоколад хайлахаар кефир эсвэл сүүгээ нэмж нийцүүлнэ. Энэхүү бэлдмэлээ хөргөгчинд хийж өрөөний темпратурт болгож хөргөнө.
- Өөр нэгэн саванд масло, сахараа цахилгаан холигчоор нийцүүлэн хутгана.
- Өндгөө нэг нэгээр нэмэн нэмэх бүрдээ нийцтэл нь хутгана. Ваниллины охио нэмнэ.
- Өндөгний бэлдмэл дээрээ гурил, крем, гурил, крем, гурил маягаар ээлжлэн бага багаар хуурай шингэн орцоо нэмж нийцүүлнэ.
- Бүх орцоо нийцүүлээд тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хийн кексээ болтол нь ойролцоогоор 55-60 минут жигнэнэ.
- Бэлэн болсон кексээ сервислэх тавган дээрээ хөмрөөд өрөөний темпратурт хөргөөд хүсвэл энэ чигээр нь хүсвэл шоколадны соус асгаад сервислэнэ.
* Соусыг цагаан шоколадаар мөн бэлтгэж болно. Эсвэл зурган дээрх шиг нунтаг сахар цацаад сервислэж бас болно.
No comments:
Post a Comment