Thursday, 14 May 2009

pate brisée (pie crust)


Oрц: 23 см тартны хэвэнд

* 90 гр масло, жижиглэн хэрчсэн
* 1 амны халбага ургамалын тос
* 3 амны халбага ус
* 1 амны халбага сахар
* 1/8 амттаны халбага давс
* 150 гр гурил


Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 220 градуст халааж бэлтгэнэ.
  2. Дунд зэргийн халуун тэсвэртэй саванд масло, тос, ус, сахар, давс хийнэ. Дээрх саваа халаасан зуухандаа хийж 15 минут байлгана.
  3. Гаргаж ирээд гурилаа нэмж нийцүүлнэ.
  4. Зуурмагаа тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хийгээд хөргөнө. Нэгэнт хөрсөн зуурмагаа хуруунуудаараа зөөлөн дарж жигд тараана.
  5. Жигд тараасан сууриа 10 орчим удаа сэрээгээр хатгаж (энд тэнд) нүх гаргана. Халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн шаргалттал нь шарна. Хөргөөд бэлэн пайны суурь маань бэлэн боллоо.
Зүүлт

* энэхүү суурь нь ганаш, жимсний тарт зэрэг бэлэн (болсон) суурь хэрэглэдэг пай (тарт)-нд тохиромжтой.

No comments: