Monday, 25 May 2009

Кремтэй тахиа (Fricassée)


Орц:

* 1 кг тахиа (хушиганы дайтай хэрчиж бэлтгэсэн)
* 1 амны халбага масло
* 2 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 амны халбага гурил
* 1/4 амттаны халбага хар перц
* 1/4 амттаны халбага давс
* 8 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 1 ш лаврын навч

Сүүмсэнд

* 1 амны халбага масло
* 2 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 хумс сармис
* 20 ш давжаа сонгино
* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино
* 2 ш лууван, дөрвөлжилөн хэрчсэн
* 200 гр мөөг, хэрчсэн
* 1 стакан крем
* 1/4 амттаны халбага давс
* 1/4 амттаны халбага хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Масло, чидун жимсний тостой хайруулын тавганд тахиагаа хийгээд 10 орчим минут хуурна.
  2. Шаргалтуулж хуурсан тахиагаа гаргаад гуриланд булхуулаад давс перц цацаж амтлана.
  3. Буцаан хайруулын тавгандаа хийж дахин 5 минут хуурна.
  4. Тахианы тунгалаг шөл, лаврын навчаа нэмээд болтол нь чанана.
  5. Өөр нэгэн саванд сүүмсний масло, чидун жимний тосыг нэмж халаана. Сармис, сонгино, ногоон сонгино, лууван, мөөг дарааллаар хоёр хоёр минутын зайтай нэмж хуурна. Бүх орцоо нэмсэний дараа 10 орчим минут хуурна.
  6. Кремээ нэмнэ. Давс хар перцээр амтлаад тахиа чанаж буй шөлнөөсөө 100 мл сүүмсэн дээрээ нэмнэ. Тавагласан тахиан дээрээ сүүмсээ асгаад хэрчиж бэлтгэсэн яншуйгаар чимэглээд сервислэнэ.

No comments: