Tuesday, 5 May 2009

Даршилсан халуун чинжүү (Pickled Jalapeños)



Орц:

* 450 гр халуун чинжүү (Jalapeños), угааж бэлтгэсэн
* 2 1/2 стакан (625 мл) ус
* 2 1/2 стакан уксус (vinegar)
* 3 амны халбага сахар
* 3 амны халбага давс (coarse salt)
* 2 ш лаврын навч
* 2 амны халбага coriander seeds
* 3 хумс сармис
* 2 амны халбага бүхэл хар перц


Бэлтгэх нь:
  1. Чинжүү бүрийг хурц хутгаар 3 цоолоод том шилэнд байрлуулна.
  2. Томхон саванд ус, уксус, давс, сахар, амтлагчуудаа нэмээд буцлангуут галаа багасгаад 5 орчим минут буцалгана.
  3. Бэлдмэлээ гал дээрээс аваад 5 орчим минут хөргөөд чинжүүн дээрээ нэмнэ. Таглаад хөргөөд хөргөчинд хийж хадгална. Хэрэглэхээсээ өмнө хамгийн багадаа 7 хоног хөргөгчинд хадгалаарай.
Эх сурвалж

No comments: