Thursday 7 May 2009

Шажиганууртай алим (Apple crisp)



Орц:

Шажигнуурт:

* 1/2 стакан гурил
* 1/4 стакан цагаан сахар
* 1/4 стакан бор сахар (light brown sugar)
* 1/2 амттаны халбага нунтаг синнамон (cinnamon)
* 1/4 амттаны халбага нунтаг nutmeg
* 1/8 амттаны халбага давс
* 6 амны халбага (84 гр) масло
* 1/3 стакан овъёос (old-fashioned rolled oats)
* 1/3 стакан хушига эсвэл пикан (pecan), жижиглэн хэрчсэн

Шанзанд:

* 1.2 кг алим, арлгаад, үрийг нь аваад, 2.5 см куб болгож хэрчсэн
* тал лимоны шүүс
* 1 амттаны халбага лимоны үрсэн хальс (lemon zest)
* 3амны халбаг
а нунтаг сахар

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 190 градуст халаана. 23 см (дугуй) хэв тослож бэлтгэнэ.
  2. Шажигнуурынхаа бүх орцыг холиод 2 хуруугаараа имэрч хурдан бантангийн гурил бэлтгэнэ.
  3. Хэрчиж бэлтгэсэн алимнуудаа лимоны үрсэн халисны хамтаар томхон саванд хийнэ. Жижиг аяганд шүүс, сахараа холиод алиман дээрээ нэмнэ. Сайтар хутгаж нийцүүлээд тослож бэлэтгэсэн хэв рүүгээ шилжүүлнэ.
  4. Дээр нь имэрсэн гурилаа жигд тараан цацаад халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн шаргалтаж болтол нь 30-40 минут жигнэнэ. Бэлэн болон амттангаа ваниллинтай зайрмаг эсвэл хөөсрүүлсэн кремтэй (whipped cream) сервислэнэ.

2 comments:

MW said...

Ehnertei bolhooroo blogiig tani tuund bainga uzuulj bnaa hehe.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

яасан хөөрөхөн сэтгэгдэл үлдээдгийн, таанкс, тэгээрэй :)