Tuesday 5 May 2009

Lemon Curd-тэй хялбар амттан (Lemon Curd & Creme Fraiche Phyllo Cups)



Орц:

Аяганд:

* 5 илдүүр гурил (phyllo dough, filo dough)
* 1/4 стакан масло, хайлуулсан
* 1/4 стакан сахар

Шанзанд:

* 1/2 стакан крем (heavy whipping cream)
* 1/2 стакан зөөхий (sour cream)
* 320 гр lemon curd

Чимэглэхэд:

* хүсвэл чихэрлэж хатаасан нил цэцэг эсвэл лимоны мушгисан хальс (Candied violets, lemon twists)

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 175 градуст халаана. 1 илдүүр гурилаа ажилийн тавцан дээрээ дэлгэж тавиад багсны тусламжтайгаар хайлуулсан масло түрхэж бэлтгэнэ. 1 амны халбага сахар жигд тараан цацаад нэг илдүүр гурил давхарлан тавина. Гурил, масло, сахар, гурил, масло, сахар, гурил, масло, сахар, гурил, масло, сахар, гурил, масло дарааллаар 5 давхар бэлтгэнэ. Уртааш нь 3 зүсч 4 тууз болгоод тууз бүрээ 3 хуваан нийт 12 тэнцүү хуваана.
  2. Нэг вүрийг тослож бэлтгэсэн маффингийн хэвэнд байрлуулаад халааж бэлтгэсэн зууханд хийн 9-11 минут шарна. Бэлэн болсон сууриа гаргаж ирээд 1-2 минут хөргөнө. Хэвнээс нь гаргана.
  3. Кремээ зөөхийтөйгөө холиод өтгөртөл нь хутгана. lemon curd-аа холиж нийүүлээд энэхүү шанзаа суурйнууддаа тэнцүү хуваан хийнэ. Лимоны мушгисан хальсаар чимэглээд сервислэнэ.

2 comments:

Номинговь said...

hool harj suusaar bgaad bur olschihloo :P harij neg yum hiij guzeelehees....

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Хэ хэ би бас таны сэтгэгдэл бүрд хариу бичсээр байгаад ядарчихлаа, хариж үз :) Өнөөдөр л гэхэд та 10 гаран сэтгэгдэл үлдээх шиг боллоо..