Tuesday, 5 May 2009

Гүзээлзгэний чанамал


Орц:

* 1 кг гүзээлзгэнэ
* 1 кг сахар
* тал лимоны шүүс

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд ахиухан ус хийгээд гүзээлгэнээ хийж 30 орчим минут байлгана. 30 минутын дараа урсгал усанд 1-2 удаа угаана. Ишийг нь авч бэлтгэнэ.
  2. Томхон саванд гүзээлгэнээ хийгээд дээрээс нь сахараа нэмнэ. Таглааг нь таглаад хөргөгчинд 1-2 хоног хадгална. 2 хоногийн эцэст сахар хайлаад гүзээлзгэний шүүс ялгарсан байх болно.
  3. Чанамалны бэлдмэлээ дунд зэргийг гал дээр тавиад буцалгана. Галаа зөөллөөд ойролцоогоор 30-45 минут чанана. Энэ хугацаа мэдээж гүзээлгэний том жижгээс хамаарна. Тал нимбэгний шүүсээ нэмээд 1-2 удаапор хийлгнэнэ. Чанамалнаасаа 1 таваг дээр дусаагаад үзэрээс урсахгүй байвал болжээ гэсэн үг. Буцалж байх явцад ойр ойрхон шалгаж дээр нь ялгарсан хөөсийг шүүж хаях хэрэгтэй.
  4. Бэлэн болсон чанамалаа саванд нь хөргөөд шилэн саванд хийж хадгална.

1 comment:

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Өнөөдөр их бүтээлч өдөр байлаа.. Гүзээлзгэний улирал эхлээд өчигдчр 2 кг гүзээлгэнэ авсан байсанаа талыг нь тэр дор нь гүзээлээд үлдсэн талаар нь өнөөдөр crisp бас чанамал хийлээ..