Sunday, 3 May 2009

Тахиатай xоол

Орц:

* 6-8 тахианы гуя
* 3-4 том төмс
* 1-2 улаан лооль
* 1-2 ногоон чинжүү (байвал)
* давс, хар перц, улаан лоолийн паст
* 2-3 амны халбага тос

Бэлтгэх:
  1. Тахиагаа угаан, нэг саванд хийж чанаж бэлтгэнэ.
  2. Тахиагаа чанаж байхдаа төмсөө арилган том том хэрчинэ. Чинжүү ба улаан лооль мөн том том хэрчиж бэлтгэнэ.
  3. Тахиагаа болсоны дараа зуухныхаа тавиур саван дээр өрж тавина. Тахианы хажуугаар бэлдсэн төмс, чинжүү болон улаан лооль нэмж өрнө. Дээрээс нь усаар шингэлсэн паст нэмнэ. Хангалттай (материалуудын завсараар дүүртэл) ус нэмнэ. Тос, давс, хар перц нэмсэнийхээ дараа халааж бэлдсэн зуухандаа хийн төмсөө зөөлөртөл чанана.
  4. Бэлэн болсон хойно агшаасан будаатай хамт идэж болно.
Эх сурвалж

2 comments:

3apaa said...

Үнэн тасархай. Гарч яг ийм хоол олж иднэ.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Хийгээд идээчээ, амархан байгаа биз дээ :)