Орц:
* 2 ш сонгино (улаан байхгүй бол цагаан)
* 1 амттаны халбага сумак (Sumach), байвал
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн яншуй
* улаан чинжүү
* лимон
* давс
Бэлтгэх нь:
- Сонгиноо арилгаад хагас цагирга хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ. Хэрчиж бэлтгэсэн сонгиноо гэмтээлгүйгээр давхар бүрийг нь салгана.
- Яншуйгаа нэмнэ.
- Сонгины бэлдмэлээ таглалгүйгээр 30 орчим минут амраана. 30 минутын дараа сумак нэмж холиод вкусандаа тааруулан давс, улаан перц, лимон зэргээр амтлаад сервислэнэ. Сонгины салат нь ихэнх төрлийн шарсан загастай зохицдог.
No comments:
Post a Comment