Thursday 30 April 2009

Вандуйтай бяслаг (Mutter paneer)



Зараагийн саналын дагуу ганц нэг Энэтхэг цагаан хоолны жор оруулъя. Цагаан хоолтнууд наашаа суугаарай..

Орц:

* 500 гр панеер бяслаг (paneer) дөрвөлжилөн хэрчсэн
* 200 гр шинэ ургацын вандуй
* 2 ш том сонгино
* 3 ш дунд зэргийн улаан лооль
* 1 амны халбага цагаан гааны нухаш
* 2 амны халбага сармисны нухаш
* 2 амны халбага нунтаг coriander
* 1 амттаны халбага нунтаг cumin
* 2 амны халбага гарам масала (garam masala)
* 1/2 амттаны халбага нунтаг turmeric
* 2 ш ногоон чинжүү үрийг нь аваад савхланхэрчсэн
* 6 амны халбага ургамалын тос
* 1 1/2 стакан ус
* давс
* перц
* 3 амны халбага крем (heavy cream)
* хэрчсэн яншуй

Бэлтгэх нь:
  1. Сонгиноо арилгаад машиндаж бэлтгэнэ.
  2. Улаан лоолины ишний гэрийг цэвэрлээд мөн машиндана.
  3. 2-3 амны халбага ургамалын тос халаагаад дөрвөлжилөн хэрчсэн бяслагаа шаргалттал нь шарна. Бяслагаа гаргаад хэргэлтэлээ хэсэг байлгана.
  4. Бяслаг шарсан тавгандаа үлдсэн тосоо нэмээд сонгины нухашаа нэмж шаргалттал нь хуурна.
  5. Улаан лооль, цагаан гаа, сармисны нухашаа нэмнэ. 2 минут орчим хуурна.
  6. Нунтаг сoriander, cumin, turmeric мөн гарам масалаагаа нэмээд ногоон жинжүүгээ нэмнэ.
  7. Вандуйгаа нэмнэ. 2-3 минут хуурна.
  8. Шарсан бяслагаа усны хамтаар нэмээд давсаар амтлаад галаа багасган шөлийг өтгөртөл зөөлөн гал дээр буцалгана.
  9. Шөл хүссэн хэмжээнд танй хүрч өтгөрөхөөр галаа унтраагаад кремээ нэмж нийцүүлээд таваглаад яншуйгаар чимэглээд парата, наан (Наан, парата, чипати зэрэг нь өөр өөр төрлийн бин юм) сервислэнэ.

No comments: