Sunday 19 April 2009

Тахиатай кобб салат (Cobb Salad)


Орц:

* 3 амны халбага улаан дарсны цуу (red wine vinegar)
* 1 амны халбага лимоны шүүс
* 2 амттаны халбага дижон гич (dijon mustard)
* 1 хумс сармис
* тал амттаны халбага сахар
* 120 мл чидун жимсний тос (olive oil)
* 1/5 амттаны халбага хар перц
* 1 ш салатны байцаа (iceberg байцаа)
* 400 гр давжаа улаан лооль, угаагаад 2 хувааж бэлтгэсэн
* 250 гр тахианы цээжний цул мах болгосон, 1 см куб болгож хэрчсэн
* 2 ш авакадо, хальслаад 1 см куб болгож хэрчсэн
* 100 гр хөгцтэй бяслаг (Roquefort cheese), 1 см куб болгож хэрчсэн
* 2 ш сайтар чанасан өндөг, нэг бүрийг 4 хувааж бэлтгэнэ
* ногоон сонгино
* 100 гр болгосон цул мах, 1 см куб болгож хэрчсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Байцаагаа 3 см куб хэлбэртэй хэрчээд салатны саванд хийнэ.
  2. Гич, сахар улаан дарсны цуу хар перц, сармисаа холиж нийцүүлнэ. Чидун жимсний тосоо бага багаар нэмж, нэмэх бүрдээ хутгаж (майонез хутгаж буй мэт) нийцүүлнэ.
  3. Байцаан дээрээ тахиа, үхрийн мах, улаан лооль, бяслаг, авакадо, өндгөө байрлууаад хэрчиж бэлтгэсэн ногоон сонгиноо чимэглээд соусаа асгаад сервислэнэ.

No comments: