Monday, 27 April 2009

Манготой шарсан банш (Deep fried mango wonton)



Орц:

* Зуураад баншинд тааруулан хэрчиж илдсэн гурил (Америк Европт wonton wrappers гээд бэлэн баншны гурил зарагддаг)
* манго, арилгаад 1 см орчим хэмжээтэй хэрчиж бэлтгэсэн
* зөгийн бал
* 1 ш өндгийг 1 амны халбага устай холиж бэлтгэсэн "хүнсний цавуу"(egg wash)
* Канола тос
* зөгийн бал эсвэл нунтаг сахар (чимэглэхэд)

Бэлтгэх нь:
  1. Гурилаа тавган дээр байрлуулаад голд нь бага зэрэг зөгийн бал дусаан тараана. Тараасан зөгийн бал дээрээ нэгээс хоёр зүсэм манго байрлуулаад шарах явцад задарч асгархааргүй болгож орооно. Ирмэгүүдийг устай өндгөөр наана.
  2. Тосоо 175 градуст халааж бэлтгэнэ. Баншаа хийгээд хоер талыг нь шаргалттал шарна. Шаргалтаж бэлэн болсон баншаа шүүж гаргаад халуунаар нь зөгийн балтай эсвэл хүйтнээр нь нунтаг сахартай сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: