Thursday 30 April 2009

Мөөгтэй сабзи (Subzi)




Орц:

* 1 стакан ногоон буурцаг (вандуй)
* 500 гр мөөг, цэвэрлээд 4 хувааж бэлтгэсэн
* 1 ш том сонгино
* 2 хумс сармис
* 1/2 амттаны халбага нунтаг turmeric
* 1/2 амттаны халбага cumin үр (seeds)
* 1/2 амттаны халбага улаан чинжүү (red chilli powder)
* 2 амны халбага ургамалын тос
* хэрчиж бэлтгэсэн яншуй (чимэглэхэд)

Бэлтгэх нь:
  1. Ургамалын тосоо халаагаад cumin seed-ээ нэмнэ. Үрэн дотрох ус ялгарч дуустал шарна.
  2. Сармисаа нэмээд шаргалттал нь шарна. Сонгиноо нэмээд тунгалаг болтол нь шарна.
  3. Вандуйгаа, мөөгөө нэмээд амтлагчуудаараа амтлана. мөөгнөөс шүүс ялгартал зөөлөнгал дээр хааяа хааяа хутган шарна.
  4. Яншуйгаар чимэглээд чапати (Chapati) эсвэл парататай (Paratha) сервислэнэ.

No comments: